— PREPARATE DIN CARNE —

Rețete tradiționale şi cele mai bune ingrediente

Piept de rata, cu piure de cartofi, sos de fructe de pădure și icre negre


200g piept de rata

100g cartofi

50g unt

100g smantana de gatit

50g fructe de pădure

25g icre negre

25g parmezan

sare

piper


Mod de gătire

1. Punem cartofii la fiert în apa cu sare

2. Fasonăm pieptul de rată și îl punem intr o tigaie rece și începem sa l gătim 5 minute pe o parte și 5 min pe cealaltă parte

3. Încingem cuptorul la 200 de grade și punem rata la cuptor pentru încă 5 min

4. Blendam fructele de pădure și le punem la fiert

5. Adăugăm miere și lasam 2-3 min sa fiarbă

6. Punem piure ul pe farfurie, adăugăm rata, sosul de fructe și opțional incredibil negre pentru un mixt de gusturi.


New york steak, cu salata de rodie și cowboy sauce


400g vrabioara de vita

150g unt

1 lingura muștar

1 linguriță boia dulce/ picanta

1 linguriță cimbru

1 rodie medie

1 castravete

1 legatura mărar

1 legatura patrunjel

Sare

Piper

Oregano

Busuioc

Ulei de măsline


Mod de preparare

1. Curățăm rodia și o punem intr un bol

2. Curățăm castravetele și l tăiem brunoise/ cubulețe și amestecam cu rodia impreuna cu mărarul și pătrunjelul tocat mărunt, peste care adăugăm sare, piper, busuioc și oregano și ulei de măsline

3. Pentru sos topim 75g de unt pe care îl vom amesteca cu muștarul, boia și cimbru

4. Vom pune sare și piper pe bucata de vita pe ambele părți și o vom pune într-o tigaie cu ulei de măsline foarte încinsă

5. Pentru un steak medium rare îl vom lăsa 2 min și 30 de secunde pe o parte și 2 min și 30 pe cealaltă

6. Scoatem steak ul și l invelim intr o folie de aluminiu cu o bucățică de unt și l lasam la odihnit pentru 2 min

7. Așezăm pe farfurie steak ul tăiat cu sosul deasupra.


Taco


1 punga lipii

500g piept de pui

1 ceapa roșie

200g brânză chedar

100g rosii

200g iaurt grecesc

1 legatura busuioc

1 legatura menta

1 lămâie

1 lime

Sare

Piper


Mod de preparare

1. Condimentam puiul cu sare, piper,boia, cimbru, 50 grame iaurt și zeama de la o jumătate de lămâie și l lasam la frigider pentru 2-3 ore

2. Pentru sos vom pune intr un Blender iaurtul cu menta și busuiocul și zeama de la cealaltă jumătate de lămâie

3. Tăiem ceapa roșie și roșiile cubulețe

4. Intr o tigaie încinsă cu ulei, punem puiul și l lasam sa se gătească

5. Între timp pregătim lipiile pe care le vom decupa în cercuri mai mici cu ajutorul unei căni

5. Le punem în tigaie cat sa se rumenească apoi le scoatem

6. Întindem sosul de iaurt pe lipii, apoi punem puiul, roșiile și ceapa iar deasupra vom pune brânză chedar

7. Putem completa gustul cu zeama de la lime.


Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți