— DESERTURI —

Cele mai bune deserturi

INGREDIENTE

mere golden 10 bucăți

scorţişoară praf. 25g

ouă 4 bucăți

aluat de foletaj. 1 pachet

zahar. 350 g

caramel 100 g

piper negru boabe 10 g


Mod de preparare


Foarte important, când vă apucați de această reteta, este să aveți toate ingredientele la înde mână. Iar merele alese trebuie să fie golden, altfel nu vor ajunge la consistenta de piure de care avem nevoie.

Curățăm merele de coajă şi de miez si le lăsăm în apă cu suc de lămâie. Batem ouăle cu zahăr si scortisoara praf, apoi întindem aluatul de foietaj. Trebuie să vă iasă dintr-un pachet de 800 g 10 benzi a câte 6 cm latime. Intindem aluatul până obținem un pătrat de 60 cm. Tăiem aluatul in 10  părti egale. Ștergem merele de apă si le dăm prin ouăle bătute, apoi le aşezăm pe un capăt de aluat Rulăm aluatul până îmbracă mărul si le aşezăm pe o tavă de cuptor.

Presărăm zahar brun pe merele în foletaj si le coacem în cuptorul încins la 180°C timp de 25 de minute

Caramelul este esențial aici, lar rețeta pe care o să vă învât să o faceți acum vă va face celebri atât în  familie, cat si printre prieteni.

Aşadar, topim zahărul intr-o tigaie și când este topit complet il flambäm cu coniac. Adaugam smântâna de gătit si la final untul. Pentru un gust si mal interesant puneti un praf de sare. 


Ingrediente -  Tiramisu

  • 500 g mascarpone
  • 100 g zahăr
  • 4 ouă proaspete
  • opțional: ½ linguriță extract de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilat
  • 300 g pișcoturi (Savoiardi)
  • 300 ml cafea naturală tare (tip moka) îndulcită cu 2-3 lingurițe de zahăr
  • opțional: 50 ml lichior de migdale (Amaretto) sau vin dulce Marsala
  • 1 lingură de pudră de cacao amară
Mod de preparare

Am început prin a separa gălbenușurile de albușuri și a le așeza în 2 castroane curate. Peste gălbenușuri am pus 1/2 din zahăr (adică 50 g) iar pe restul l-am păstrat pentru spuma de albușuri.

Am început cu mixarea gălbenușurilor cu zahărul timp de 4-5 minute. Puteți pune și un pic de vanilie. Acestea devin cremoase, cresc în volum și se deschid la culoare

Am adăugat apoi mascarponele în 2 tranșe și am mixat câteva secunde ca acesta să fie bine incorporat.

Separat am bătut albușurile iar când spuma a fost densă și tare am adăugat zahărul păstrat deoparte (50 g). Am continuat baterea spumei alte 2-3 minute. Iată cele 2 castroane: în stânga sunt gălbenușurile cu mascarpone iar în dreapta spuma din albușuri.

Am lăsat mixerul deoparte și am trecut la incorporarea treptată a spumei în crema de gălbenușuri folosind telul de mână. Mai întâi am pus 1/3 din ea apoi restul de 2/3. Am omogenizat crema de tiramisu cu grijă să nu strivesc spuma. 

În final am obținut o cremă de tiramisu fabuloasă! Pufoasă, gustoasă, potrivit de dulce și cu ținută. 

Mi-am pregătit cele necesare (mise en place): cafeaua rece pe care am îndulcit-o cu 2 lingurițe de zahăr și am așezat-o într-un recipient potrivit ca dimensiuni cu pișcoturile, crema de mascarpone așezată în poș echipat cu dui larg simplu de 2,5 -3 cm (adică în pungă cu șpriț), platoul și pișcoturile. Dacă vă e frică să nu curgă crema puteți alege și o formă dreptunghiulară mai adâncă (de sticlă, ceramică sau metal). Nu este greșit dacă alegeți cupe sau boluri mici pentru porții individuale de Tiramisu. 

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți